кадър bloombergtv.bgПарижките градски власти отнесоха 90 000 евро глоба за нарушаване националните

...
кадър bloombergtv.bgПарижките градски власти отнесоха 90 000 евро глоба за нарушаване националните
Коментари Харесай

Глобиха парижките власти, защото наели твърде много дами в администрацията

кадър bloombergtv.bg

Парижките градски управляващи отнесоха 90 000 евро санкция за нарушаване националните правила за равенството сред половете. Т.е. кметството назначило в администрацията си прекалено много дами на висши длъжности. Това е решение, което завоюва насмешки като " неуместно " от кмета Ан Идалго, написа.

Глобата от 90 000 евро бе поискана от министерството на публичните служби на Франция с претекста, че кметството на Париж е нарушило националните правила за равенството сред половете при назначението на личен състав през 2018 година

„ Щастлива съм да оповестя, че сме санкционирани “, сподели Идалго на съвещание на градския съвет, добавяйки, че е била изпълнена с „ наслада “, когато научила за наказването. Идалго сподели, че санкцията е за това, че 11 дами и единствено 5 мъже са били назначени на управителни длъжности в кметството през 2018 година, което значи, че 69% от назначенията са отишли за дами.

„ Ръководството на кметството внезапно стана прекомерно феминистично “, засмя се социалистката, която бе избрана отново за нов мандат отпред на Париж предходната година. Според текста на решението, представен от всекидневника " Монд ", кметството е нарушило предписание от 2013 година, което планува, че един пол не би трябвало да съставлява повече от 60 номинации за управителни позиции.

Идалго добави: " Тази санкция явно е неуместна, несправедлива, безотговорна и рискова ".

" Да, с цел да реализираме тъждество един ден, би трябвало да ускорим темпото и да подсигуряваме, че са назначени повече дами, в сравнение с мъже ", сподели тя.

В отговор в Туитър министърът на публичните служби на Франция Амели дьо Моншален от ръководещата партия " Република в придвижване " призна, че санкцията е наложена за 2018 година Оттогава " неуместното " предписание за тъждество в ръководството беше анулирано, означи тя. " Искам санкцията, платена от Париж за 2018 година, с цел да финансираме съответни дейности за поощряване на дамите в държавната работа. Каня ви в министерството, с цел да ги обсъдим! ", сподели тя в известие до Идалго.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР